Twee (4) zielen, één gedachte.

...

zondag 29 mei 2011

De liefde van de man gaat door de maag!

Jaja, de papa zal ook eens een bijdrage doen. Op vraag van 't vrouwtje zal ik met regelmaat proberen mijn kunst- en vliegwerk in de keuken te publiceren.


Vandaag geven we het tweede 5e verjaardagsfeestje voor Marie. Ja, het tweede. Je weet wel hoe dat is tegenwoordig met al die familieleden die de ene week bezet zijn en dan de volgende week niet (en de anderen uiteraard omgekeerd). Daarom bakt de papa 2 keer!


Vandaag: Appeltaart met geroosterde Amandelen en Abrikozenglazuur. Daarnaast komt nog een bolletje bevroren Babanencrême en er zijn voor bij de koffie ook nog wat Hazelnootchocoladetruffels.Vorige week was er dan het eerste 5e verjaardagsfeestje. toen hadden we een Weense NotenChocoladetaart (gelijkt wat op SacherTorte maar dan zonder pudding) met een bolletje vers vanilleijs en een Aardbeiencoulis.
Er zijn natuurlijk ook wel al wat feestjes en gelegenheden gepasseerd voor ik deze eerste blog post, dus krijg je hieronder nog een kleine bloemlezing van het laatste half jaar.


Kaat eerste verjaardag: Boules de Berlin, mini-croissants, appelcake en een klassieke 'quatre-quarts'.
Voor mijn eigen 30e verjaardag nodigden we de collegae uit voor een 'kleine' walking dinner met onder andere Varkenswangetjes in Bruine Leffe, Harira (Marrokaanse eetsoep met Lam) en een grote Paella.
Af en toe maken we ook eens verse Pizza. Een zaligheid die elkeen in dit gezin een hemels gevoel geeft.
En last but not least: geef ons heden ons dagelijks brood
Voila. Ik denk dat iedereen nu wel al een idee heeft hoe het er hier in het weekend kan aan toe gaan. Bij een volgende gelegenheid gooi ik er misschien wel eens wat van de gebruikte receptjes tegenaan.

zaterdag 14 mei 2011

N°031 - 02

Ik had nog iets te tonen.  Het is al een paar maand af, maar het kwam er maar niet van de foto's op pc te zetten.
Het model kon toen al moeilijk stilzitten, laat staan dat je nu een foto zou willen nemen van mijn vlot-stappende-krullenbol!

Patroon uit Phildar - breien voor baby - N°031 - model 2 - maat 12/18 maanden