Twee (4) zielen, één gedachte.

...

vrijdag 6 augustus 2010

Rood

Net als de kleur van mijn wangen.  Zo lang wachten om een PIF op te sturen, 't is een schande.
Maar het is uiteindelijk gelukt; ik heb ze een potje van m'n zelfgemaakte confituur opgestuurd! En nog een potloodje en doosje met een klein knoopje erin.

De kersen zijn afkomstig van een boom uit de tuin van m'n schoonouders.  Na wat "vrouwuren" plukken had ik toch een aardig emmertje vol.  Maar dan hé; die dingen schoonmaken en ontpitten.Daarna is het kinderspel.  Koken, pletten en suiker toevoegen (60% van het totaal gewicht zonder pit).  En wat vergeten we... inderdaad, pectine.  Dus de confituur neemt een loopje met je als 'm op een boterham wil doen, maar smaakt echt superlekker bij pannenkoeken, verloren brood of wafels!
Voor een tof veggie-pannenkoekenrecept moet je trouwens maar eens hier gaan kijken.

Smakelijk!
en Marijke nam een leuke foto van het totaal pakketje, wat ik uiteraard vergeten was!

4 opmerkingen:

  1. Dankjewel voor dit superoriginele pifje!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog een tip... hij is héél lekker in witte yoghourt! mmmm..... dan heb je verse kersenyoghourt. (heb dus het potje al in beslag genomen en het is vanaf nu verboden om de confituur nog op een boterham te smeren want wil nog vééééél héérlijke yoghourt :-) )

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik heb em vandaag voor het eerst geproefd. Is inderdaad erg lopend, maar dat deert niet want hij is inderdaad heeeeerlijk. Kersig. Confituur die echt naar kersen smaakt, dat vind je in de winkel nauwelijks. Als confituurfan ben ik hier heel erg blij mee.

    BeantwoordenVerwijderen